Tak Boženko, teď ti sem z teho celá tumpachová jakej je po tym světě teďká brajgl! No to nejni možný! V tý Ameríce, tam ty lidi sou tak naštvaný, že rabujou, zapalujou a demonstrujou jak diví. Voni tam totiž ty policajtí zabili, jak se říká, teho Afroameričana. Já sem myslíla, že se tam maj všici rádi, dycky to vo tý Ameríce řikáli, i teho Obamu udělali prezidentem. Tak sme si myslíli, že to tam maj v cajku – a vono ne! To se dycky tak ukazuje, jaká je to idyla – a pak na to čumíme jak spadlý z višně, jak je to dovopravdy. Hroznej bugr tam začali dělat. No a von teďká ten prezident, ten Trump, se tych lidu nezeptá, co jako voni chtěj, von jim rovnou vyhrožuje, že na ně pošle armádu. No, je pravda, že dyž dávaj tam – i u nás - tolik miliárd na tu armádu, že ji chtěj nejak využít, aby se to zaplatílo. Pětasedmdesát let, zaplaťbůh, velký války nejsou, ale ty státy se furt vozbrojujou a vozbrojujou, tolik peněz na to padne! Ale na ty civilisti, to nejni dobrý to používať, z toho sou akorát tak revolúce!

   My se ale teď víc učíme vod tý Číny, ne vod Ameriky. A ty Číňánci, ty sou, pane, chytřejší! V Hongkongu, kerej chce samostatnosť, se jim to mydlí – a co voni udělaj? Nebudou se tam s lidma strkat policajti ani armáda. Chytrej zákon voni udělaj! Jo, všecko muší bejt chytrý, karanténa i zákony! Tak v tý Čině pro ten Hongkong uděláli pořádnej zákon – žádný demonstrování – a basta fidli. A u nás to teď uděláli s takovym nařízenim zrovna tak. My Češí, máme taky pěknou armádu, včera ukazováli v tý televízi, že zas za šest miliárd nakoupíme děla, co se umí samy hejbat! Ani na to žádný výběrový řízení dělat nemuší, dyk to vidí, že ty děla sou pěkný! Takže s tyma kverulantama by si u nás armáda taky poradíla. Ale my sme takový sametový – a hlavně nejsme blbý! Vírus je sice teďká už snad jenom v Ostravě v dole, ale díky temu udělá naša vláda pěknej zákon – a s tým kumulovánim lidu bude utrum.  

   Voni ty mladý zas chtěli kritizovať Babiša a nejaký srocování na příští tejden v Praze chystáli. Tak na to zapomeňte! My tady chcem mít klid a žádnej Hongkong! To se běžte srocovat do hobymarketů nebo do zoo. Tam to máte povolený ve stovkách. Ale na ulicích nepokoje nebudou. Jo, Božka, ta Čína, ta má něco do sebe! Vod tý my se máme co učit!