Teda Boženko, já ti sem tak pyšná na ty naši lidi, jak sme všici šikovný! Vo tom ti dneska musim napsat. Dyk to je uplně k nevíře, co my sme se díky tomu vírusu naučíli. Teda asi sme to už uměli, ale nevědíli sme, že to umíme. A teď v týdle nouzový situaci sme to zjistili.

   Nejdřiv to bylo s tim šitim. Dyk za komunistů sme si ty všelijaký modely šily samy, pamatuješ? A jak se nám to teď hodilo, abysme si mohli šít ty roušky, viď? A ty vědcí, to sou taky kutilové, z plastovejch lahví a čertvíčeho dělali ty respirační stroje. A ve vaření, tam sme se taky vylepčili, poněvádž byly ty hospody a jídelny zavřený, tak nám ani nic jinýho nezbejvalo. A někerý lidi se ukázali jako velký talenty! Dyk my sme objevili úplný mistry v novejch oborech! Třeba ta ministrová, ta na ty finance, Schilerová se menuje. Představ si, řikala sem si, že ta rozumi leda tak nejakem počtům – ale vona, vona je vopravdová kadeřnice! Vostatní to u ní vobjevili uplně náhodou, sama by se ani nepochlubila, taková vona je skromná. Ptali se ji na ty její vlasy – vona ti byla na každý tý tiskovce jak ze žurnálu. A ministrová přiznala, že si ty vlasy dělá sama! To je talent roku. Do tý kamery vona řikala, že si před vírusem koupíla natáčky – a tak si ty vlasy může dělat sama! Vlasy má rovný jak hřebiky, ale ty natáčky jí prej moc pomohly. Taky ty různý barvy, pokaždý trochu jinej odstín, si díky tym natáčkám dokázala udělat. Lidi myslíli, že byla v nejakým prvotřídním salóně, ty ale byly všecky celou dobu zavřený. Tak vona si to s pomocí tych natáček barvila sama! Ta by neměla dělat ministryni, ale kadeřníci, dyž má takovej talent.

   A víš, Boženko, kdo je taky moc šikovnej? Ten americkej prezident, ten Trump. Ne že by si ten svůj účes dělal sám, ale von se zas ukázal jako skvělej dochtor. Sice to nestudoval, ale moc vo tym vírusu přemejšlel. A víš na co přišel? Že se máme hlavně desinfikovat. Ale ne na ruce, prostě zgruntu. Abysme pili trochu čistící prostředky, já myslim, že nejlepčí je Savo a tak, abysme se tomu vírusu ubránili. Taky řikal v televízi, že by nám dochtoři mohli píchat nejaký čistící injekce. Moc vo tym přemejšlel a samý nový nápady přines – že třeba tym ultrafialovym světlem by taky toho vírusa udolal. Je to trochu vědec a trochu dochtor. Boženko, teď už ani ty soutěže na ty talenty dělat nemusej. Teď ty politící ukázali, že maj talenty na všecko!