Teda, Boženko, hrála si někdy loterii? To je velký dobrodružství jaký číslo, jaká karta, na tebe připadne. A teď si představ, že my všici sme teď v takový lotérii! Senioři nevědí co s nima budou ti nahóře dělat a do kerýho krámu je kdy pustí – a ti prodejcí, ti doteď nevěděli vůbec nic. Ale teďkon, teďkon už to vědí! Teda esli se to zase nezmění. Včera to hlásili v tý televízi, tak už to víme.

   Tak nejdřiv školy. To bylo pane překvapení! Je to tak, že se už koncem máje začnou ty malí školácí učit zas ve škole. Ve třídě jich bejvá tak dvacet, pětadvacet. A z vlády dali nařízení, že se budou učit, ale ve třídě jich nesmí bejt víc jak patnáct! To teda babo raď. Ten jeden učitel to bude mít teda těžký – co ty žácí co přebejvaj, co s tyma? Učitele asi budou muset naklonovat a někerý děti půlit, aby byly ty třídy na dvě partičky a aby se to zvládlo. Ale je dost možný, že se vykašlou na Maríí Terezíí a celou její povinnou docházku a bude holt chodit jen ten kdo se do třídy vejde. Asi budou losovat...

   No a s tyma krámama, co se budou votevírat, to zas asi losovali sami tí ministří. Prostě něco de dřív, něco pozdějc, padni komu padni. Malý hospůdky maj smůlu, ty dou k posledku. Trhy a autobazary sou větší, ty dou už v dubnu, kavárničky sou třeba menší, ale ty zas až naposled v červnu. Prostě to dlouho vymejšleli a vymysleli todle. Prázdniny budou taky takový zajímavý. Nejdřiv ten Prýmula řikal, že roušky budem určitě eště muset nosit celý léto. A dnes zas hlásili, že řikal, že asi povolí dovolený v létě na Slovensko a do Chorvatska. Čert aby se v tom vyznal. Tak k tomu móři, do toho Chorvatska, budem jezdit úplně nahoře bez nebo ne? Teda „úplně nahoře bez“, to nemyslim jako jen v bikinách, to myslim jako bez tý roušky.

   Prostě občas je to tu pěkná lotérie a občas sem z toho tak nějak zmatená. Hlavně, že se můžem těšit, to je dycky to nejhezčí. Voni nám to tí politíci takle v půlce dubna hezky naplánovali – a my se můžem těšit na holiče koncem května nebo do dívadla v červnu. To je fajn, že se teď v týdle koronavírový karanténě, zavřený doma, aspoň máme na co těšit. Je to jako těšení se na Jéžiška. Tak to nás teda v létě čekaj druhý Vánoce!