Boženko, dneska mám pro tebe něco, na co budeš určitě pyšná. Protože ženský v týdle době  ukazujou co umí, dokážou prostě bejt v kritickejch dobách moc odvážný. No, pravda, trochu se opičí po chlapech – jako třeba ta ruská stará veteránka, co začala vybírat peníze na boj s tým vírusem. Ta to dělala podle toho anglickýho staletýho vojáka, co chodil s chodítkem kolem zahrady a lidi mu posílali peníze, že je statečnej a von ty peníze dal tym protivírusovejm záchranářům. Na ženy, kerý se zrovna v týdle době ukážou jako  statečný, na ty bysme měli bejt obzvlášť pyšný. A představ si, zrovna takovou hrdinku my máme u nás, v Čechách – a dokonce hned v parlamentu!

   Vona se ta poslankyně vod Babiše, co byla nejdřív do tý kardiológie a pak zas homeópatie, vona se rozhodla, že zachrání lidstvo před tým vírusem. Dochtorka teda sice je, ale nikdá s tyma vírusama nedělala, laboratóře na to nemá, ale vona si to domluvila na tom ministerstvu pro zdraví, že vona jako vynalezne tu vakcínu proti tomu vírusovi. Ta Věrka, Adámková se menuje, nám to už slavnostně oznámila na tý tiskovce s tým ministrem. Zatím prej to dělá zadarmo, pak jí občani zaplatěj jen pár miliónů – a bude to hotový! To je pane ženská, co? Nikdá do tych vírusů v tych laboratořích nevrtala, ale vona by do toho šla. Ve světě už to vymejšlej největší tí expertí, Amerikáni i Číňani už makaj jak šrouby, aby to rychle vymyslíli a ty miliardy vakcín vyrobíli – a tady, česká poslankyně jim to, pane, ukáže! I ta Evropská komis začala dělat sbírku, aby na ten lék i očkovačky našetříli. Voni to ty specialistí všelijak vymejšlej, testujou na všem možnym, předháněj se kdo toho vírusa rozpitvá líp. A za to voni by chtíli spousty miliónů i ty miliardy! Ale na nás si nepřídou! Já sem hrdá na ty český ručičky, kerý to udělaj nejlevnějc na celym světě.

   A představ si, Boženko, zas se u nás najdou takoví šťouralové, co tý poslankyní Adámkový na tendle nápad hnedka píšou dopis! Zas nejaký virolozi a výzkumníci všelijaký píšou, že to nemá promyšlený, že tomu nerozumí a takový řeči, že voni to dělaj taky a kdovíco. Dyž sou tak chytrý, tak to měli domluvit s tým ministrem voni, ne? Vona ta poslankyně měla ten nápad dřiv a uměla si to domluvit, tak co ji kritizújou? Tak to vypadá, že teď ty vakcíny chtěj dělat všici. Já se jenom bojim, aby vírus nebyl fuč – a ty vakcíny bysme měli jen na památku. Ale to bádání, to přeci, Božka, podporovat musíme!