Milá Boženko, tak se zas blejská na lepčí časy. Nejde ani tak vo mně, já už to nejak doklepu, ale hlavně vo ty mladší, co tu sou a mohli by zvostat po tym vírusu bez práce. Ale, Božka, voni bez práce nezvostanou! Von se totiž vo ně náš Andrej, premiér, postará. Vymyslíl to tak – prostě pro každýho potřebnýho, kdo zrovna nemá do čeho píchnout, von vymyslí nový místo. Teď už to udělal s tým Prýmulou a všici si to náramně pochvalujou. Von ten Prýmula byl náměstek a von se totiž nechtěl hádat s tým svým ministrém, prostě mu nejak nesed. Tak šel za Babišem, že by chtěl inou prácu. No a Babiš ho udělál takovým druhým ministrem na to zdraví, ale takovým výzkumníkem. Takže teďko už jako máme vlastně ministry zdraví dvá – a prej ho dokonce ten první bude muset poslouchat, poněvadž tendlenc Prýmula se cejtí takovej chytřejší a v tych medicínskejch výzkumech znalejší. Tak místo by teda měl.

   Jenže Božka, vony se teď budou muset dělat na tý vládě eště další místa. No to víš, leckerý náměstci si s šéfama moc nesednou, tak budeme mít třeba i další ministrý – třeba s tyma školama si moc nevědí rady, tam by mohli bejt dvá, vnitrá i obrany by taky mohli posíliť, i ty kultúry. A myslela sem na toho tvýho Tondu, no von přeci dělal hlídače, tak by na tý vládě teď moh taky hlídat. Ten Prýmula nejni totiž bezpečnej, von nemá tu prověrku, proto ho chtíl ten ministr zdraví vyrazit. Ale Babiš mu dal důvěru. Dyk ten plukovník je znalej, na vakcíny má fabriky, s Číňanama se kamarádí, ten se bude hodit dycky, akorát ty prověrky nemá a moh by něco tajnýho vyžvanit. Tak to ti řikám, to je přesně flek pro Tondu. Ať mu ten Babiš vymyslí tu prácu toho hlídače, myslim, že to bude dobře placený, dyk tam pude vo bezpečnost státu. A teďka už žádný nezaměstnaný nebudou. Všem potřebnejm se vymyslí flek. Jen se tomu nesmí řikat „trafika“, na to je Andrej háklivej. Ale sem si jistá, že by se i vo toho tvýho Tondu postarál.

   My se teď nemušíme ničeho bát. I ty peníze kvuli tomu vírusu pro každýho budou, jak ta ministrýně Schilerová slibovala. Vymyslíla to takhle – vona občanum ty peníze dá, ale sebere je tym jejich obcim. To je chytrý, ne? Vona je jak všecky ty nadace, co vybíraj peníze vod lidí, vona bude taky rozdávat a rozdávat... Z cizího to se krásně rozdává, to je člověk takovej velkorysej, jeho prachy to nejsou, tak co. Ty starosti a magistráti z toho byli smutný, vyvěšovali jako parte a černý vlajky, že jim ty prachy sebrali. No, vona to měla holt takle vymyšlený. Hlavně, že ty peníze pro ti vobčani budou. A hlavně už tu máme svobodu, Božka! Do krámu už vodteď senióři můžou chodit kdy chtěj! No nejni nám fajn?